Millainen on terveellinen kampaamo?

Blog

Monet kiinnittävät nykyisin huomiota terveellisyyteen palveluja ostaessaan, näin myös kauneuspalveluita ostaessaan. Ja tämä on ihan ymmärrettävää, sillä kauneuden hoidossa kuten hiustenkäsittelyssä ja meikkauksessa ollaan tekemisissä ihon kanssa. Näin erityisesti kampaamossa, jossa käytetään paljon vahvoja aineita käsittelyissä. Kampaamot ovat kuitenkin vastanneet tähän haasteeseen ja tässä kirjoituksessa on tarkoitus käydä läpi miten terveellisyyteen on panostettu yhä enemmän. Lisää tietoa kampaamopalveluista saat esimerkiksi täältä: Shortcut Oy Tapiola.

 

Jaetaan kokonaisvaltaisia vinkkejä hiusten hyvinvointiin

Nykyään melkeinpä jokaisella toimialalla ei riitä että teet vaan peruspalvelusi, vaan pitää antaa jotain hieman enemmän. Kampaamoalalla tämä voi tarkoittaa että heillä on blogeja, joissa he jakavat tietoa hiusten hyvinvoinnista ja antavat vinkkejä hiusten muotoiluun. Ja yhä useammin siellä annetaan kokonaisvaltaisempia neuvoja, esimerkiksi siihen miten ruokavaliolla ja elämäntavoilla voi edesauttaa hiusten elinvoimaisuutta ja ulkonäköä. Jotkin kampaamot antavat ihan konsultaatiotakin, jossa kerrotaan kuinka hiusten hyvinvointia voi ylläpitää. Se voi olla myös tehohoitopalvelu, johon kuuluu ravitseva naamio ja verenkiertoa parantava päähieronta.

 

Kemikaalien vähentäminen

Vahvat kemikaalit ovat aina olleet kampaamoalan ongelma, joskus jopa 30 eri kemikaalia sisältäviä aineita. Harmillisesti ne voivat aiheuttaa herkkyyksiä ja allergioita. Onneksi tänä päivänä on löydetty ratkaisuja, joilla kemikaalien määrää ja käytössä olevien aineiden vahvuuksia on voitu vähentää. Kampaamot kouluttautuvat jatkuvasti varmistaakseen, että he voivat palvella asiakasta mahdollisimman hellävaraisin menetelmin.

Myös ekokampaamot ovat tuoneet oman ratkaisunsa tähän, sillä he tekevät värjäykset kasviväreillä. Myös vaalennukset onnistuvat kasviväreillä, mutta esimerkiksi permanentit eivät vielä onnistu luonnon omilla aineksilla.

 

Hajusteettomuus

Monet kampaamot panostavat hajusteettomuuteen, koska hajusteyliherkkyydestä kärsivien määrä on noussut. Nykyisin niin monissa tuotteissa käytetään hajusteita saippuasta pyykinpesuaineeseen. Hajusteettomassa kampaamossa käytetään siis hajusteettomia värejä ja permanenttiaineita, sekä pesu- ja muotoilutuotteita. Näin kampaamo voi tarjota asiakkaalle raikkaamman ilman sekä vähemmän kemikaaleja.

 

Ympäristö

Kun puhutaan terveellisyydestä, niin itse kampaamoympäristö on myös tärkeässä osassa. Monet kampaamot panostavatkin riittävään ilmanvaihtoon puhtaan sisäilman ylläpitämiseksi ja hyvään ilmastointiin ettei tarvitse palvelun aikana olla liian kylmässä tai kuumassa tilassa. Myös äänitasoja pyritään nykyisin rajoittamaan äänieristävillä materiaaleilla sekä vaimeaäänisimmillä hiustenkuivaajilla. Oleellista sekä asiakkaan että kampaajan hyvinvoinnille ovat mukavat ja oikeanmittaiset istuma- ja työpisteet.

jaa  

12 December 2019

Asiaa hiusten ja ihon hoidosta

Hiuksien ja ihon hyvinvointi ovat asioita jotka koskettaa lähes meitä jokaista. Ja tässä blogissa on tarkoitus kertoa hiusten muotoilusta ja ihon hoidosta. Hiuksia on moneen lähtöön ja niin on neuvojakin. Käydään läpi eriväristen ja laatuisten hiusten hoito-ohjeita, sekä eripituisten tyylien muotoilua. Pureudutaan myös tämän hetken trendeihin hiustenlaiton osalta. Uppoudumme myös ihonhoitoon ja nimenomaan kotimaiseen sellaiseen. Annetaan vinkkejä mitä voi tehdä kotona hiusten ja ihon eteen tekemättä mitään isoja hankintoja. Joten luvassa paljon marttahenkisiä tee-se-itse vinkkejä. Esimerkiksi kuinka voit hyödyntää saunomisajan kauneuden hoitoon, miten teet perussuihkusta Spa-elämyksen, tai mitä ihon- ja hiushoitoon soveltuvia aineksia voit löytää omasta ruokakaapistasi. Toivottavasti paljon iloja ja vinkkejä kirjoituksista!